Засновники

В ході роботи неформальної групи бізнесменів, яка декілька років надавала матеріальну та фінансову підтримку Цюрупинському дитячому будинку, а також здійснювала патронаж лікування дітей, що потребували кваліфікованої допомоги у київських лікарняних центрах, — росло розуміння того, наскільки багато дітей потребують допомоги. Для того, щоб залучити більше сил до благодійної діяльності, було прийнято рішення про створення Фонду.

ЗасновникиЗасновниками фонду на початку 2004 року стали провідні підприємства хімічної промисловості України — ВАТ «Азот» (м. Черкаси), ВАТ «Чернігівське Хімволокно» (м. Чернігів), ЗАТ «Росава» (м. Біла Церква) — за підтримки АКІБ «УкрСиббанк» (м. Харків) та ЗАТ «Корпорація «Енерготрансінвест» (м. Київ) . В квітні 2005 до діяльності фонду долучився Харківський тракторний завод.

АКІБ «УкрСиббанк» (м. Харків) входить до групи найбільших банків України. «УкрСиббанк» пропонує повний спектр банківських послуг, послідовно реалізує принцип індивідуального підходу до клієнтів «Розуміємо — всіх, цінуємо — кожного». Довіра клієнтів, професіоналізм колективу та 15-річний досвід роботи дозволяють «УкрСиббанку» активно розвиватися та впевнено займати місце в групі лідерів.

ВАТ «Азот» (м. Черкаси) — одне з найбільших підприємств України з виробництва мінеральних добрив, іонообмінних смол, капролактаму та іншої хімічної продукції. Сьогодні ВАТ «Азот» — це 43 виробничих структурних підрозділи, що розмістилися на площі 500 га. У товаристві працюють більш 6 тисяч чоловік. Виробничі потужності при повному завантаженні можуть давати у рік близько 3 мільйонів тонн мінеральних добрив. Якість продукції повністю задовольняє працівників сільського господарства України та СНД. Постійна активність ВАТ «Азот» на світових ринках дозволяє йому також мати стабільний збут добрив у країнах Європи, Азії, Америки.

ЗасновникиВАТ «Чернігівське Хімволокно» (м. Чернігів) — провідний український виробник хімічних та текстурованих волокон, а також єдиний в Україні виробник кордних тканин. Виробничі площі підприємства займають більш 200 гектарів, сучасне обладнання дозволяє виробляти широкий асортимент продукції. Більш як 800 підприємств України, а також країн ближнього зарубіжжя отримають продукцію ВАТ «Чернігівське Хімволокно».

ЗАТ «Росава» (м. Біла Церква) — провідне українське підприємство з виробництва шин для легкових автомобілей. Сьогодні «Росава» випускає більше 80 типорозмірів шин для легкових та вантажних автомобілів, автобусів, мікроавтобусів, тролейбусів, сільськогосподарських машин і напольного транспорту. На українському ринку шин для легкових автомобілей доля продукції ЗАТ «Росава» складає 60%. Продукція експортується в країни СНД та далекого зарубіжжя.

ВАТ «Харківський тракторний завод ім. Орджонікідзе» (м. Харків) — найбільший виробник тракторів в Україні. Продукція ХТЗ задовольняє не тільки потреби українських сільгоспвиробників, але й успішно конкурує з аналогічними товарами на світових ринках.

ЗАТ «Корпорація Енерготрансінвест» (м. Київ) — компанія, що розробляє та впроваджує технології управління інвестиціями, маркетингом та виробничими процесами в хімічній промисловості та важкому машинобудуванні. Корпорація також має досвід розробки соціальних програм, що реально працюють на підприємствах-партнерах.