Пріоритетні програми

Пріоритетними в діяльності Благодійного фонду «Рідний Дім» є соціальні програми.

Пріоритетні програмиПрограма соціальної роботи з дітьми, що мають функціональні обмеження

Спрямована на комплексне вирішення проблем дітей з обмеженими можливостями та сімей, в яких вони виховуються. Надання матеріальної та психологічної допомоги дітям з функціональними обмеженнями не тільки покращує стан їхнього здоров’я, але й допомагає адаптуватися в суспільному житті.
Під опікою фонду знаходяться діти з цукровим діабетом, вадами слуху, захворюваннями серцево-судинної системи, дитячим церебральним паралічем, вродженими аномаліями розвитку.

Програма соціальної роботи з дітьми-сиротами та дітьми, які залишилися без батьківського піклування

Передбачає адресну допомогу таким дітям та включає комплекс заходів щодо попередження причин виникнення соціального сирітства, допомогу у підготовці дітей, що позбавлені піклування батьків, до самостійного життя.
Пріоритетні програмиТакож надається допомога при оформленні документів на опікунство та отримання встановленої законодавством державної допомоги дітям, що залишились без батьківського піклування. детальніше
Соціальні служби підприємств — членів фоду постійно збирають інформацію про дітей, які потребують допомоги. Фонд спільно з ВАТ «Азот» (м. Черкаси), ЗАТ «Росава» (м. Біла Церква), ВАТ «Чернігівське Хімволокно», ВАТ «Харківський тракторний завод» надають цим дітям одяг, взуття, шкільне приладдя, безкоштовне харчування, медичну допомогу, безкоштовне оздоровлення, в разі потреби — психологічну допомогу.

На даний момент під опікою фонду знаходиться більш ніж 30 тисяч дітей.