Напрямки діяльності

Головними напрямками діяльності Благодійного фонду «Рідний Дім» зараз є:

Охорона здоров’я та медична допомога
Сприяння оздоровленню та санаторно-курортному лікуванню дітей. Надання матеріальної допомоги для проведення операцій чи лікування, забезпечення необхідними медикаментами. Організуються регулярні обстеження дітей з функціональними обмеженнями лікарем-педіатром, консультації фахівців-медиків. Проводиться допомога у забезпеченні слуховими апаратами та іншими реабілітаційно-адаптаційними засобами, надається матеріальна допомога дітям, що потребують стаціонарного лікування.

Напрямки діяльностіФізична культура та здоровий спосіб життя
Фонд всіляко сприяє організації культурно-дозвільної та спортивної діяльності. Це і співпраця зі спортивними секціями, організація тренінгів, спілкування, ігор, трудотерапії для дітей з обмеженими можливостями. Велика увага приділяється залученню дітей до занять у групах здоров’я, організації масових спортивно-оздоровчих заходів на рівні підприємств – учасників фонду та на рівні регіонів. Постійно фінансується оздоровлення дітей в санаторіях, профілакторіях, літніх таборах відпочинку.

Сприяння духовному розвитку дітей
Найголовніше в гармонійному розвитку дитини — наповнення її духовними цінностям. Діти — майбутнє України. І наш обов’язок — створити умови для їх повноцінного й гармонійного розвитку. Фонд співпрацює зі Свято-Успенською Почаївською Лаврою (м. Почаїв, Тернопільська обл.), храмами Білоцерківської, Черкаської, Чернігівської та Харківської єпархій, недільними школами. Допомогає у придбанні духовної літератури, ознайомленні дітей з культурною спадщиною через призму православ’я.

Розвиток особистості дитини та культурно-масові заходиНапрямки діяльності
Кожна дитина сприймає навколишній світ індивідуально. І вже в певній сфері проявляє свій талант. Хтось полюбляє малювати, хтось робить аплікації, вишивки, майструє з дерева. Хтось захоплюється макраме. Адже не талановитих дітей не буває. Для дітей організуються виставки творчих робіт, конкурси (з нагородженням переможців цінними призами), фестивалі. Проводяться культурно-масові заходи, де учасники мають змогу проявити свій талант, прагнення до прекрасного, неординарне бачення оточуючого світу.

Навчання, освіта
З 2004 року фонд започаткував практику надання грантів на навчання у вищих навчальних закладах України та Києва випускникам з малозабезпечених сімей. Спільно з освітянами організовані консультації психологів з метою встановлення рівня інтелектуального та соціального розвитку дитини. В разі потреби організується психолого-педагогічна корекція дітей із залученням відповідних спеціалістів. Постійно надається допомога тисячам сімей у придбанні шкільного приладдя.