Про нас

Відродження благодійних традицій в Україні — це основа основ українського бізнесу в цілому.
Тільки об’єднавши наші зусилля, ми зможемо змінити життя на краще…

Леся Степанівна Софієнко
Почесний президент Благодійного фонду «Рідний Дім»

Про насСама назва фонду декларує його головну мету: зробити Україну рідним Домом для усіх її дітей. А закладати фундамент такого Дому необхідно сьогодні, надаючи підтримку талановитим дітям з малозабезпечених родин, дітям-сиротам, дітям з функціональними обмеженнями . З тим, щоб залучити більше сил до благодійної діяльності, було прийнято рішення про створення Благодійного фонду «Рідний Дім».

Засновниками фонду на початку 2004 року стали провідні підприємства хімічної промисловості України — ВАТ «Азот» (м. Черкаси), ВАТ «Чернігівське Хімволокно» (м. Чернігів), ЗАТ «Росава» (м. Біла Церква) — за підтримки АКІБ «УкрСиббанк» (м. Харків) та ЗАТ «Корпорація «Енерготрансінвест» (м. Київ) .

В квітні 2005 до діяльності фонду долучилося ВАТ «Харківський тракторний завод». Забезпечення гармонійного розвитку маленької людини — головна мета роботи фонду. Пріоритети надаються соціальній допомозі незахищеним дітям.

Для розвитку творчої особистості дітей фонд співпрацює з гуртками та клубами самодіяльності, образотворчого мистецтва та творчого виховання. Розвиненню фізичних здібностей дітей сприяють заняття в спортивних секціях та оздоровчих групах, з якими співпрацює фонд. А найголовніше — духовний розвиток, наповнення етичними цінностями майбутніх громадян України. Про насБлагодійний фонд «Рідний Дім» спільно з Українською Православною Церквою
відроджує традиції християнських недільних шкіл, в яких діти з давніх часів отримували
духовну освіту паралельно з освітою в загальноосвітніх школах.

Основним завданням фонду є здійснення благодійної діяльності, спрямованої на надання матеріальної та фінансової допомоги, а також різноманітних послуг дітям з функціональними обмеженнями , дітям із багатодітних та малозабезпечених сімей, дітям, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, дітям, які перебувають в особливо складних і надзвичайних умовах, дітям із неблагополучних родин, талановитим творчим дітям та молоді, обдарованим дітям.

Для реалізації поставлених завдань залучаються мережі місцевих органів та установ соціального та духовного спрямування. Налагоджується тісна співпраця з державними та громадськими медичними та реабілітаційними, навчальними та виховними установами, центрами, організаціями, осередками православ’я.

Основним принципом надання соціальної допомоги є її доступність та адресність. Надається конкретна допомога, яка необхідна дитині чи родині при вирішенні скрутних життєвих ситуацій.