Доброчинна Україна

При розгляді питань удосконалення демократії в Україні, формуванні нового типу ментальності громадян нашої країни не можна забувати про такі важливі проблеми як розвиток соціальної відповідальності бізнесу, влади і суспільства та філантропічних процесів, розглядаючи їх одним з серйозніших факторів підвищення духовності, культури та здоров’я нації. В країні вже почав створюватись сприятливий морально-психологічний і фінансовий клімат для розвитку благодійного руху.

Доброчинна УкраїнаВиходячи з цих посилань Український національний комітет Міжнародної торгової палати (надалі — УНК МТП) та Благодійний фонд ордену Святого Князя Володимира «Рідний Дім» (надалі — Фонд) в травні 2007 року ініціювали проведення Всеукраїнської програми «Доброчинна Україна».

Основні цілі програми «Доброчинна Україна»:

розвиток національної ідеї благодійності, що закликана об’єднати націю;
стимулювання держави, бізнесу і кожного громадянина до активної участі в благодійній діяльності та подолання в свідомості суспільства негативних стереотипів по відношенню до благодійної діяльності.
Ініціаторами була підготовлена програма дій, яка включає впровадження в Україні національного Дня благодійника, оголошення 2008 року – Роком благодійності, створення при Президентові України Національної ради благодійників, а також проведення різноманітних благодійних та інформаційних заходів.

«Доброчинна Україна» проводиться за підтримки Міністерства культури та туризму України, Міністерства України у справах сім‘ї, молоді та спорту, державною телерадіокампанією «УТ-1″ за участю Київської державної адміністрації, Чернігівської та Черкаської міських та обласних держадміністрацій.